آشنایی کامل با شرایط کار در آلمان2023 👇
کار در آلمان آلمان ، مقصد نخست مهاجرت ایرانیان به اروپاست . هنگامی بحثِ مهاجرت کاری است ، بازهم ایرانیانِ بسیاری کار در آلمان را به دیگر سرزمین های اروپایی ترجیح میدهند . این موضوع ، صفر تا صد ِآشنایی با شرایط کار در آلمان…
- کار در آلمان
- آیا هنوز آلمان نیروی کار مهاجر میپذیرد ؟
- شغلها موردنیاز آلمان کدامند ؟
- آلمان در حیطه های زیادی متخصص احتیاج دارد؛ ولی این نیاز در بعضی ناحیه ها خیلی بیشترازبقیه خواهد بود ! مثل موردهای ذیل :
- حقالزحمه و حقوق کارگران در آلمان چقدر می باشد ؟
- آلمان حقالزحمه کاملی به نیروهای کار پرداخت میکند؛ هرچه تجربهکار و سطح تخصص کامل تر گردد ، حقوق هم بیشتر خواهد شد . در زیر ، حداقل حقوق کار کردن در آلمان را باتوجه به حقوق ساعتی آوردهایم :
- روش کار کردن در آلمان
- تازه به بخش جذاب مطلب رسیدهایم ! قوانین پایین هم بخشی از حقوق و فواید کارگران در آلمان می باشند :
- قانونِ مالیاتِ کار کردن در آلمان
- میزانِ مالیاتِ کارکردن در آلمان باتوجهبه سطح درآمد شما مطرح خواهد شد . افرادی که در سال تقریباً پایین 10 هزاریورو درآمد دارند ، از قانون مالیات عفو می باشند . جزئیات را در پایین آوردهایم :
کار در آلمان
آلمان ، مقصد نخست مهاجرت ایرانیان به اروپاست . هنگامی بحثِ مهاجرت کاری است ، بازهم ایرانیانِ بسیاری کار در آلمان را به دیگر سرزمین های اروپایی ترجیح میدهند . این موضوع ، صفر تا صد ِآشنایی با شرایط کار در آلمان بوده است که در آن مطالب متفاوتی ، از شغلها موردنیاز ، قوانین و شرایطِ کار کردن گرفته تا حقوق ، بیمه ، مالیات و کاریابی را بررسی خواهیم کرد .
دلایل برای گزینش آلمان بینهایت است؛ راحتیِ دریافت ویزا ، تنوع شغلها و تخصصهای موردنیاز ، حقوق و حقالزحمه خوب ، احتمال گرفتن اقامت دائم آلمان و میزان آسایش بالا . چنانچه کشوری ساده به شما ویزا داده است ، بازار کار خوبی برای کار شما داشته بود ، اقامت دائم و زندگی باکیفیتی عرضه دهد؛ آیا برای کار کردن در آن کشور ترغیب نمیشوید ؟ !
در این موضوع ، کار در آلمان را زیر ذرهبین میبریم . کارهای موردنیاز ، قوانین و شرایطِ شغل ، حقوق ، بیمه ، مالیات و کاریابی از مهمترین عناوینی می باشند که وارسی خواهیم کرد . با این سؤال آغاز میکنیم : « به چه جهت آلمان نیروی کار میپذیرد و آیا هنوز هم احتمال مهاجرت شغلی به آلمان برای ایرانیان وجود دارد ؟ »
آیا هنوز آلمان نیروی کار مهاجر میپذیرد ؟
اقتصاد آلمان در اروپا امتیاز اول و در دنیا رتبه چهارم را به خودتان اختصاص داده است .آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان از نظر به وجود آوردن ناخالص داخلی و پدیدآوری سرانه به ازای هر کارگر خواهد بود .
آلمان برنامههای بلندمدتی برای پذیرش نیروی شغل خارجی خواهد داشت . درصورتیکه مهارت و تخصصِ عالی و شرایط لازم را دارید ، این فرصت خوبی خواهد بود برای کار در آلمان . اکنون ممکن است از خودتان بپرسید « آلمان برای چه مشاغلی احتیاج به نیروی کار خارجی دارد ؟ »
شغلها موردنیاز آلمان کدامند ؟

آلمان در حیطه های زیادی متخصص احتیاج دارد؛ ولی این نیاز در بعضی ناحیه ها خیلی بیشترازبقیه خواهد بود ! مثل موردهای ذیل :
پرستاری و نگهداری
فناوری اطلاعات
پزشکی و بهداشت
فنی
بازاریابی و فروش
مهندسی
علومِ پایه و پژوهشی
ما با نظارت فروشگاه ها کار آلمان ، در هر ناحیه چند کار پرتقاضا را پیداکرده و با جزئیات و حقوق ماهانه ، در مطلب شغلها درباره نیاز آلمان آنها را شرح کردهایم . آن را از دست ندهید . حقوق و هم از نگرانیهای دیگر متقاضیان مهاجرت وابسته به کسب و کار به این شهر می باشد . در دنباله حقوق کار در آلمان را وارسی خواهیم کرد .
حقالزحمه و حقوق کارگران در آلمان چقدر می باشد ؟
آلمان حقالزحمه کاملی به نیروهای کار پرداخت میکند؛ هرچه تجربهکار و سطح تخصص کامل تر گردد ، حقوق هم بیشتر خواهد شد . در زیر ، حداقل حقوق کار کردن در آلمان را باتوجه به حقوق ساعتی آوردهایم :
مقرری 1 ساعت کار | 9 .82 یورو |
مواجب 1 موقع (8 ساعت) | 78 .56 یورو |
ماهانه 1 هفته (40 ساعت) | 392 .80 یورو |
ماهانه 1 ماه (160 ساعت) | 1571 .20 یورو |
باآنکه از ماه جولای (July) ، دستکم حقوق ساعتی در آلمان از 9 .82 یورو به 10 .45 یورو زیادتر میشود و مبنای ارزیابی هرروز و ماهانه هم همین عدد خواهد بود . هرچند این عدد در بعضی ایالتهای آلمان مطابق قوانین ایالتی بیشتر تعیین شده است .
توجه بکنید این عددها لااقل دستمزد در آلمان هستند؛ یعنی خیلی کارها و تخصصها حقوق بالاتری از این ارقام دارند .
متوسط حقوق ماهانه هم با دولت آلمان مشخص نشده و حد آن باتوجهبه کار ، ایالت ، میزان تخصص ، سطح تحصیلات و … متفاوت است؛ ولی متوسط مستمری خالص ماهانه در آلمان رقمی در حدود 4000 یورو در ماه می باشد . با این عدد قادر خواهید بود یک زندگی قشنگ در این شهر مرفه اروپایی داشته باشید .
در موضوع مستمری در آلمان ، دادهها کاملتر و جزئیتری از چگونگی حقوق در ایالتهای متعدد آلمان و شغلها متفاوت آوردهایم . برای مطالعۀ بیشتر ، این مطلب را از دست ندهید .
بیشتر بخوانید : تحصیل در مجارستان
روش کار کردن در آلمان
ساعات کار کردن در روز 7 – 8 ساعت
دستکم ساعات کاری در هفته 36 – 40 ساعت
حداکثر ساعات کاری کردن مجاز 48 ساعت در هفته
میزان مرخصی 24 روز در سال
زمان های کاری دوشنبه – شنبه
تازه به بخش جذاب مطلب رسیدهایم ! قوانین پایین هم بخشی از حقوق و فواید کارگران در آلمان می باشند :
مرخصی بهدلیل عارضه :
درصورت مریضبودن و داشتن کسالت جسمی و روحی : تا شش هفته با حقوق و بیمه ، تداوم بیشترازشش هفته به صلاحدید پزشک .
مرخصی بهدلیل وضعحمل :
شش هفته پیش از زایمان و هشت هفته پسازآن از زایمان با حقوق و بیمه
مرخصی برای نگهدای از کودک :
حداکثر 3 سال برای هر والد ، قادر دریافت توسط پدر و مادر ، هردو و قابل جابجایی به همسر . دارای حقِ والدی یا Parental Allowance (Elterngeld) که اندازه آن 65 تا 100 درصدِ حقالزحمه و فواید دوران شغل است .
شگفت انگیز می باشد ، نه ؟ ! اینها تنها بخشی از حقوق و قوانین حمایت از کارگران در آلمان می باشد . به یک مبحث استرسآور رسیدیم ! میزانِ مالیات ، یکی دیگر از تشویش های متقاضیان مهاجرت به آلمان و زندگی در این سرزمین می باشد .
قانونِ مالیاتِ کار کردن در آلمان

میزانِ مالیاتِ کارکردن در آلمان باتوجهبه سطح درآمد شما مطرح خواهد شد . افرادی که در سال تقریباً پایین 10 هزاریورو درآمد دارند ، از قانون مالیات عفو می باشند . جزئیات را در پایین آوردهایم :
میزان درآمد اندازه مالیات
حداکثر 9 , 744 یورو در سال 0%
9 , 744 – 57 , 918 یورو در سال 14% تا 42%
57 , 919 – 274 , 612 یورو در سال 42%
بیشتراز274 , 613 یورو در سال 45%
قانونِ بیمۀ کار کردن در آلمان
آلمان دو دسته بیمه دارد؛ بیمه دولتی و بیمه اختصاصی . درصورتیکه درآمد شما کمتراز60 , 750 یورو در سال (5 , 063 یورو در ماه) باشد؛ الزاماً باید برای بیمه دولتی اقدام بکنید . هرماه 14 .6% از حقوق شما برای بیمه بهحساب دولت میرود . یکدوم این عدد را صاحبکار و نصف آن را شما پرداخت میکنید .
بیشترِ جمعیت آلمان بیمه دولتی دارند و میزان کیفیتِ خدمات آن فراوان بالاست . بیمه اختصاصی هم گزینهای برای اشخاص پردرآمد خواهد بود .
کاریابی در آلمان
برای پیداکردن شغل در آلمان چند روش وجود دارا است . بهترین و دردسترسترین مسیر ، استفاده از کاریابیهاست . تارنما های کاریابی در آلمان و مؤسسات کاریابی خارجی در ایران میتوانند به شما در این مورد کمک کنند .
روش دیگر ، نقلمکان کردن به آلمان و جستجوی شغل در این شهر است . با دریافتن ویزای جستجوی شغل آلمان (Job Seeker Visa) قادر خواهید بود تا 6 ماه در این شهر بمانید و کار پیداکنید . یقیناً مخارج های اقامت با خودتان می باشد . چنانچه کار مدنظر خویش را پیدا کردید ، اقامت خودتان را به اقامت کاری تعویض میکنید و در آلمان میمانید .
چگونگی کار در آلمان برای ایرانیان

چگونگی کار در این سرزمین باتوجهبه نوع ویزا ، کار شما ، شرایط صاحبکار و حتی ایالت مدنظر ، متفاوت خواهد بود . خلاصهای از مهمترین چگونگی را در پایین آوردهایم :
داشتن پیشنهاد شغلی ارزشمند از یک کارفرمای آلمانی (جاب آفر)
داشتن سابقهکار مرتبط
داشتن مدرک زبان آلمانی B1/ B2 (در بیشتر راه ها الزامیست)
تمکن مالی
تکمیل مدرکها
شرطِ سنی هم در بسیاری از راه ها یاد نشده؛ ولی داشتن سن مناسب (45 -18 سال بسته به نوع روشِ مهاجرت) میتواند احتمال گرفتن ویزا را برای شما بالا ببرد . خب این قسمت ممکن بوده است بپرسید : « اکنون برای گرفتن ویزای کار آلمان چیکار کنم ؟ »
ویزای کاری آلمان
با داشتن شرایط لازم و تکمیل اسناد ، درخواست ویزا میدهید و با دریافت آن به آلمان مهاجرت میکنید . اقامت شما موقت است و در بیشتر موارد یک بلوکارت آلمان (Blue Card) به شما داده میشود . معمولاً هم پس از 4 سال کار قادر خواهید بود اقامت دائم آلمان را بگیرید .
کار دانشجویی در آلمان
دانشجویان ایرانی میتوانند تا 20 ساعت در هفته (2 .5 زمان کاری) در آلمان کار کنند . کارکردن بیشترازاین میزان پرخطر است و ممکن می باشد در مجوز اقامت آلمان و بیمه شما تاثیر منفی بگذارد . در زمان های تعطیل و تابستانها ، امکان کارکردن با ساعتهای بیشتر هم برای دانشجویان ممکن می باشد .
مقدار حقوق دریافتی دانشجوها هم همان حقوق مصوبِ دولت آلمان (9 .82 یورو در ساعت) بوده است . درصورتیکه هدف تحصیل در آلمان دارید ، قادر خواهید بود با کارِ دانشجویی ، بخشی از مبلغ تحصیل و زندگی خویش را پرداخت بکنید .