تحصیل درمقطع دکتری کانادا📙🟢(2023)+شرایط و هزینه
تحصیل درمقطع دکتری کانادا به شما این امکان را می دهد که با اساتید و پژوهشگران برجسته دانشگاهها کار کنید و از امکانات تحقیقاتی پیشرفته و مدرن آنها بهره مند شوید.
پس از فارغالتحصیلی هم با گرفتن ویزای کار به مدت ۳ سال، میتوانید در کانادا مانده و کار کنید و در نهایت پس از یک سال کار کردن و کسب شرایط لازم، برای گرفتن اقامت دائم کانادا اقدام نمایید.
- طول دوره: ۴ تا ۶ سال
- هزینه دوره: سالانه بین ۱۰,۰۰۰ تا ۳۰,۰۰۰ دلار کانادا
- شرایط سنی: ۳۰ تا ۴۰ سال
- شرایط دریافت بورسیه: معدل حداقل ۱۷ و نمره زبان آیلتس حداقل ۶.۵ یا معادل آن
- مدرک زبان مورد نیاز: آیلتس ۶.۵ تا ۷ یا معادل آن
🧐 شرایط و مدارک لازم برای تحصیل درمقطع دکتری کانادا
اسکن ترجمه مدارک و ریز نمرات کارشناسی و کارشناسی ارشد
برای اپلای و گرفتن پذیرش از تمام مراکز آموزشی کانادا به ترجمه مدرک و ریزنمرات تحصیلی نیاز خواهید داشت. البته همراه با صفحات ترجمه شده، صفحات فارسی ضمیمه شده هم مورد نیاز می باشد. در مرحله اپلای بیشتر دانشگاهها اسکن مدرک و ریزنمرات را قبول کرده و نیاز به مدرک کاغذی آن نمی باشد.
به همین خاطر در این مرحله نیاز به مهر دادگستری و امور خارجه نیست اما پس از اخذ پذیرش از دانشگاه باید طی مدت تعیین شده، اصل ترجمه مدرک و ریزنمرات به همراه صفحات فارسی را که مهر دادگستری را دارد برای دانشگاه ارسال نمایید. ارسال مدارک باید از طرف دانشگاه محل تحصیلتان صورت بگیرید به صورتی که تمام مدارک در پاکت دانشگاه گذاشته شده و بر روی پاکت و یا در آن مهر دانشگاه زده خواهد شد.
برای بسیاری از اساتید و دانشگاههای کانادا سابقه تحصیل و معدل در لیسانس هم مهم بوده است. بنابراین در زمان اپلای دکتری کانادا مدرک کارشناسی خود را نیز ارائه داده و در مقطع دکتری، GPA یا همان معدل ۷۰ درصد به بالا (۱۴ به بالا) در هر دو مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی مورد نیاز می باشد.
📄 کارنامه زبان انگلیسی (آیلتس)
نمره آیلتس حداقل ۶.۵ یا معادل آن برای رشته های مهندسی و علوم و آیلتس حداقل ۷ یا معادل آن برای بیشتر رشتههای هنر، معماری، زبان انگلیسی، روانشناسی و مدیریت مورد نیاز است.
بعضی از دانشگاهها اسکن کارنامه زبان را در مرحله اپلای قبول میکنند اما بعضی دیگر از دانشگاهها از شما میخواهند که از طریق مرکزی که در آنجا آزمون دادهاید، کارنامه زبان را برای آنها ارسال کنید.
اکثر دانشگاههای کانادا انگلیسی زبان بوده و مدارک زبان زیر را برای پذیرش دکترا می خواهند:
- آیلتس آکادمیک (International English Language Testing System – IELTS)
- تافل (Test of English as a Foreign Language – TOEFL)
- پی تی ای (Pearson Test of English Academic – PTE)
- دوئولینگو (Duolingo English Test)
- کیل (Canadian Academic English Language – CAEL)
- آزمون ام ای ال ای بی (The Michigan English Language Assessment Battery – MELAB)
دانشگاههای فرانسوی زبان هم مدارک زیر را برای پذیرش دکترا در کانادا می پذیرند:
- دَلف/دِلف Diplôme approfondi de langue française – DALF / Diplôme d’études en langue française – DELF
- ت س اف (test de connaissance du français – TCF)
- تف (Test d’Evaluation de Français – TEF)
- ت ف آی (Test de français international – TFI)
نمره زبان مورد نیاز
آیلتس | حداقل نمره بین ۶.۵ – ۷ |
تافل | حداقل نمره بین ۸۵ – ۱۰۰ |
PTE | حداقل نمره بین ۶۰ – ۶۵ |
دوئولینگو | نمره بین ۱۱۵ – ۱۲۰ |
مشروط به زبان | خیر |
نکته:
- بیشتر دانشگاههای کانادا در مقطع دکترا مدرک دوئولینگو را قبول ندارند.
- بیشتر رشتههای علوم انسانی و بعضی از رشتهها مانند مدیریت، مالی، روانشناسی، حقوق، معماری، هنر و زبان انگلیسی به نمره زبان بالاتر از آنچه در جدول اشاره شد، نیاز دارند.
📝 رزومه تحصیلی (CV) و کاور لتر
یکی از مدارک اصلی برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کانادا ارائه رزومه تحصیلی هست. در رزومه تحصیلی مجموعهای از اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، سوابق پژوهشی (در صورت وجود)، افتخارات تحصیلی و شغلی و همچنین اطلاعات مربوط به مهارتهای کامپیوتری و زبان خارجی نوشته شده است.
برای مقاطع تحصیلات تکمیلی مثل دکترا لازم است که اطلاعات مربوط به دو یا سه نفر از اساتید دانشجو هم نوشته بشود که این اساتید قرار بوده در حمایت از دانشجو، توصیه نامه خود را به دانشگاه مورد نظر ارائه نمایند.
کلمه سی وی که مخفف Curriculum Vitae است معمولا به جای رزومه به کار رفته ولی تفاوتهایی با هم داشته اند. در سی وی اطلاعات، مخصوصا اطلاعات پژوهشی با جزییات بیشتری نوشته شده و بیشتر برای مقاطع ارشد و دکترا از آن استفاده میشود. در رزومه اطلاعات کلی تر و خلاصه تر ذکر می شود.
📜 انگیزه نامه (Statement of Purpose)
انگیزه نامه همان برنامه ریزی تحصیلی و بیان هدف و انگیزه شما از تحصیل در رشته و دانشگاهی است که قصد دارید برای آن اپلای نمایید. انگیزه نامه به دانشگاه یا استاد این امکان را میدهد که میزان انگیزه و هدف و همچنین علاقه شما به رشته مربوطه را بفهمد.
انگیزه نامه نباید تکرار رزومه باشد. بلکه باید در مورد بخشهایی از سوابق تحصیلی، شغلی و سوابق پژوهشی و تحقیقاتی و همچنین مهارتها که برجستهتر اند توضیح داده و خود را فرد مناسبی برای آن رشته و دانشگاه نشان بدهید. مهمتر از همه لازم است توضیح دهید که هدف شما از تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظر چیست و خواندن آن رشته چطور می تواند شما را به اهدافتان برساند.
انگیزه نامه فرمت خاصی نداشته ،بلکه به صورت یکپارچه در حد یک تا دو صفحه نوشته میشود که علاوه بر محتوا، تبحر شما را در نوشتار هم به رخ میکشد.
📑 توصیه نامه (Recommendation Letter)
توصیه نامه، نامه تاییدی است که اساتید دانشگاهی که در آن تحصیل نموده اید در جهت تایید صحت تحصیلی و اخلاقی شما صادر می نماید. این نامه معمولا حاوی معرفی مختصری از دانشجو، ذکر سابقه از فعالیتهای علمی – عملی او و صحه گذاری بر روحیات و اخلاق او می باشد.
استاد در پایان توصیه نامه ،اطلاعات تماس خود را برای دریافت تماس احتمالی از سوی دانشگاه مقصد یادداشت می نماید. گاهی اوقات به عنوان شرایط پذیرش، دانشگاه مقصد توصیه نامه از کارفرما را هم قبول می نماید. هر استاد یا کارفرمایی معمولا به شیوه نگارش خود توصیه نامه را نوشته ،ولی محتوای کلی آنها یکی می باشد.
ارسال توصیه نامه برای بیشتر دانشگاههای کانادا به صورت آنلاین می باشد. به این صورت که پس از اپلای، از طرف دانشگاه برای اساتید یا کارفرما ایمیلی ارسال شده و اساتید یا کارفرما باید با ایمیل آکادمیک یا ایمیل شرکتی خود، توصیه نامه بر روی سربرگ دانشگاه یا شرکت و در صورت اضطرار فرم توصیه نامه را برای دانشگاه مورد نظر ارسال می کنند.